Asociaţia Pro Infrastructură afirmă, despre lucrările la centura Satu Mare, că mobilizarea în teren nu dă motive de entuziasm. Stadiul lucrărilor este de 61% la 3 ani de când au început, iar termenul de finalizare a tot fost "împins", ultima amânare fiind de la decembrie 2021 la aprilie 2022.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Centurile rutiere sunt foarte importante pentru scăderea timpilor de parcurs şi reducerea poluării în localităţi. Astăzi continuăm cu Varianta de Ocolire Satu Mare, mult aşteptată, dar care nu ne dă motive de entuziasm privind mobilizarea în teren”, au scris, joi, pe Facebook, reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură. 

Potrivit acestora, lucrările pe şantierul celor 19,54 km de centură au început în iunie 2018 (adică în urmă cu aproape 3 ani), iar stadiul actual este de 61%.

”Termenul estimat de finalizare a tot fost "împins", ultima amânare fiind de la decembrie 2021 la aprilie 2022. Este adevărat, constructorul a avut şi "surprize" legate de reţele de utilităţi care nu figurau în proiectul iniţial. În plus, s-a lovit de eterna problemă a relocării Liniilor Electrice Aeriene (LEA). De exemplu, la minutul 01:15 vedem un stâlp în mijlocul terasamentului, iar la minutul 07:10 un alt stâlp a blocat construirea pasajului peste DJ194 (unde va exista şi un nod rutier). Sperăm că au fost ultimele surprize, iar noul drum va fi deschis traficului în primăvara viitoare, deşi lucrarea ar putea fi gata şi anul acesta (cel puţin pe unele segmente), dacă antreprenorul s-ar mobiliza mai bine”, a mai transmis organizaţia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.