Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) a anunţat că susţine o eventuală greva generală a profesorilor şi solicită măsirea salarilor acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Asociaţia Elevilor din Constanţa a transmis marţi, printr-un comunicat de presă, că mărirea salariilor profesorilor este benefică şi pentru elevi. 
 
“Asociaţia Elevilor din Constanţa îşi exprimă susţinerea faţă de începerea unei greve a profesorilor şi solicită mărirea salariilor acestora! Marţi, 16 mai, va avea loc o conferinţă de presă a Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţiei Sindicatelor din Educaţie «Spiru Haret» şi Federaţiei Naţională Sindicală «Alma Mater», pentru a comunica detalii referitor la declanşarea unei greve generale. Ne arătăm solidari faţă de profesori şi ne exprimăm susţinerea necondiţională faţă de începerea grevei. Considerăm că mărirea salariilor profesorilor este mai mult decât necesară, precum şi benefică pentru elevi. Fără compensaţii materiale optime, direct proporţionale cu munca pe care cadrele didactice o depun, actul educaţional ajunge să sufere o scădere”, se arată în comunicat. 
 
AEC susţine că actul educaţional se degradează în urma predării de către personal necalificat. 
 
“Mai mult, la momentul actual, tinerii nu se simt motivaţi în a urma o meserie în învăţământ din cauza salariilor mici. Astfel, aceştia ajung să se orienteze spre alte cariere, urmând ca acest fapt să cauzeze o criză în numărul de profesori în următorii ani. În lipsa cadrelor didactice, şcolile ajung să fie nevoite să angajeze persoane fără pregătire. Elevii ajung să fie direct afectaţi de această problemă, actul educaţional degradându-se în urma predării de către personal necalificat. Astfel, rezultatele lor şcolare, inclusiv la examenele naţionale, ajung să fie afectate. Tinerii nu pot fi stimulaţi să devină profesori decât prin oferirea unui pachet de debutant atractiv. Solicităm mărirea salariilor profesorilor şi ne exprimăm susţinerea faţă grevă!”, adaugă Asociaţia Elevilor din Constanţa.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.