Un asistent social din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Braşov, membru al echipelor de evaluare pentru procedurile de adopţie, a fost plasat sub control judiciar, fiind acuzat că a primit bani de la mai multe familii cărora le-a promis urgentarea dosarelor. De asemenea, femeia a determinat o colegă din Covasna să falsifice un raport în cazul unei adopţii. Şi cea de-a doua femeie este suspectă în dosar, dar nu s-au dispus măsuri împotriva ei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT)– Serviciul Teritorial Braşov au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a lui Şimandan Lucica-Adriana, asistent social în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov, pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

”Începând cu anul 2012, inculpata, în calitate de asistent social în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov, membru al echipelor de evaluare pentru procedurile de adopţie, a pretins şi primit de la familii interesate, direct sau indirect, bani sau alte foloase, în scopul preluării cererilor de adopţie”, arată DIICOT

Procurorii precizează că femaia avea influenţă asupra modalităţii de obţinere a atestatului de potenţial adoptator, ori asupra modalităţii de selecţie din cadrul listei cu adoptatorii, şi le promitea celor care plăteau urgentarea procedurilor.

De asemenea, femeia a primit bani şi alte foloase sub pretextul că are influenţă asupra altor funcţionari cu atribuţii în procesul de adopţie, în scopul urgentării procedurilor specifice.

”Astfel, inculpata a determinat –o pe suspecta T. C.,  consilier superior la DGASPC Covasna – Serviciul Adopţii, să falsifice un raport de evaluare a capacităţii de a adopta a unei familii adoptatoare, atestând date necorespunzătoare adevărului, respectiv, menţionarea faptului că familia locuia în fapt în Sfântu Gheorghe, într-un apartament care îndeplinea condiţiile necesare pentru a creşte un copil precum şi menţionarea faptului că pentru evaluare au fost prezente rudele familiei”, mai arată DIICOT.

Tribunalul Braşov a dispus faţă de Şimandan Lucica-Adriana măsura preventivă a controlului judiciar, iar cercetările continuă, cauza fiind instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Braşov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.