Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, va aduce Sfânta Lumină de pe mare şi o va oferi credincioşilor sâmbătă, înainte de miezul nopţii, în parcul Catedralei Arhiepiscopale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Arhiepiscopia Tomisului a anunţat că sâmbătă, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie va aduce Sfânta Lumină din largul Mării Negre pe care o va oferi credincioşilor în jurul orei 23.45, în parcul Catedralei arhiepiscopale „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa. De la ora 24.00, va oficia Canonul Învierii în altarul de vară, urmat de săvârşirea Sfintei Liturghii.
 Duminică, 16 aprilie, în prima zi de Paşti, începând cu ora 12.00, la Catedrala arhiepiscopală, ierarhul va oficia slujba Vecerniei, cunoscută sub numele de „a doua Înviere”, în timpul căreia Sfânta Evanghelie va fi citită în 12 limbi de circulaţie internaţională, simbolizare a universalităţii creştinismului.
După slujbă, va avea loc tradiţionalul Concert pascal susţinut de către Corala „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului. Apoi, ÎPS Teodosie va oferi celor prezenţi ouă roşii, cozonac şi vin.
 Arhiepiscopia Tomisului a mai precizat că luni şi marţi, ÎPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului”, din localitatea Dorna Arini, judeţul Suceava.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.