Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a declarat, la scurt timp după decizia de achitare definitivă în dosarul în care a fost judecat pentru că ar fi obţinut ilegal fonduri europene, că a crezut în justiţie, că ştia că faptele pentru care a fost cercetat nu există, iar acest lucru s-a dovedit în final.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Trebuie să constatăm că lucrurile lui Dumnezeu nu sunt cuprinse de întuneric. Am crezut în Dumnezeu căruia m-am încredinţat cu slujirea mea la care m-a chemat, am crezut în justiţie şi iată că rezultatul este pe măsură. Ştiam că cele pentru care eram cercetat nu există ceea ce s-a dovedit şi în final. Păcat de atâta osteneală a celor ce au întors pe faţă şi pe dos toate acele declaraţii, acuzaţii”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

El a mai spus că se roagă pentru cei care păzesc dreptatea să aibă credinţă, lumină şi dragoste de oameni.

“Mulţumesc lui Dumnezeu şi mă rog pentru toţi cei ce păzesc dreptatea în această ţară, să aibă mereu credinţă, lumină şi dragoste de oameni, să restabilească adevărul în orice împrejurare. Le mulţumesc pentru că au fost oameni de omenie, cum i-am văzut, aşteptând acolo în sală la toate cazurile, când s-au arătat cu răbdare, cu înţelepciune, cu grijă faţă de oamenii vârstnici, faţă de cei ce nu auzeau. Am văzut nişte oameni care se aplecau la suferinţele oamenilor şi căutau să pună dreptatea în lumină”, a mai transmis Arhiepiscopul Tomisului.

Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a fost achitat vineri, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul în care a fost judecat pentru că ar fi obţinut ilegal fonduri europene. Magistraţii au considerat că fapta nu există. Decizia instanţei este definitivă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.