Arhiepiscopul Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, IPS Justinian Chira, a murit, duminică, la vârsta de 95 de ani, acesta fiind internat în spital sâmbătă, în urma unui infarct.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul Eparhial al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului anunţă că IPS Justinian a încetat din viaţă duminică, la ora 10.30.

”Cu durere în suflet anunţăm trecerea la cele veşnice a Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Justinian, părintele nostru duhovnicesc, duminică, la ora 10.30, la venerabila vârstă de 95 de ani. Îndemnăm toate mănăstirile, schiturile şi parohiile din cuprinsul Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, până la data înmormântării, în fiecare zi, la ora 12.00, să tragă clopotele şi să arboreze drapelul negru”, se arată într-un mesaj postat pe site-ul episcopiei.

Surse medicale au declarat că IPS Justinian a fost internat sâmbătă seară în Spitalul Judeţean din Baia Mare, în urma unui infarct miocardic. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.