Cei mai mulţi dintre şomerii înregistraţi în judeţul Argeş sunt persoane care au absolvit cel mult opt clase, peste cinci la sută dintre aceştia fiind complet neşcolarizaţi, arată o statistică realizată la finalul anului de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM). În ceea ce priveşte vârsta, un sfert dintre cei peste 8000 de şomeri înregistraţi se încadrează la categoria 40-49 de ani, iar ce mai mulţi dintre şomeri nu primesc indemnizaţie, peste jumătate dintre ei încadrându-se la categoria celor care au dificultăţi în găsirea unui loc de muncă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform statisticilor realizate de AJOFM Argeş, la sfârşitul lunii noiembrie, în evidenţele Agenţiei erau înregistraţi 8.146 şomeri, dintre care 3.863 femei. Rata şomajului în noiembrie la nivelul acestui judeţ este de 3,59%, cu 0,03 puncte procentuale mai mare decât în luna anterioară.
Din totalul de 8.146 persoane înregistrate în evidenţele AJOFM Argeş, 1.693 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 6.453 erau şomeri neindemnizaţi. În ceea ce priveşte mediul de rezidenţă, 6.863 şomeri provin din mediul rural şi 1.283 sunt din mediul urban.
„Şomerii cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în         evidenţele AJOFM Argeş (32,6%), urmaţi de cei cu studii primare (24,47%) şi de cei cu studii liceale sau postliceale (19,29%). Şomerii cu nivel de instruire profesional/arte şi meserii reprezintă 14,5% din totalul şomerilor înregistraţi, iar cei cu studii superioare 3,96%. Şomerii fără studii reprezintă 5,18 % din totalul şomerilor înregistraţi”; se arată într-un comunicat dat publicităţii joi de AJOFM Argeş.
Statisticile realizate la nivelul acestui judeţ în ceea ce priveşte nivelul de ocupabilitate al şomerilor, stabilit prin profilare, arată că cei mai mulţi dintre aceştia au dificultăţi în găsirea unui loc  de muncă. Astfel, 2.357 persoane sunt încadrate la categoria foarte greu ocupabile, 2.945 sunt greu ocupabile, 1.946 mediu ocupabile şi doar 898 de şomeri fac parte din categoria persoanelor uşor ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele AJOFM.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.