Primarul comunei argeşene Cocu este vizat de o anchetă penală derulată de poliţiştii Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice Argeş, edilul fiind suspectat că a aprobat plata unor facturi fiscale, emise de două societăţi comerciale din Piteşti, facturi care arătau că Primăria a beneficiat de servicii de consultanţă care în realitate nu au avut loc. Marţi, la sediul Primăriei Cocu au avut loc percheziţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În dimineaţa zilei de 08 august a.c., poliţiştii Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice Argeş, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, au pus în aplicare 9 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţul Argeş, în vederea administrării de probatoriu într-un dosar penal referitor la săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi complicitate la infracţiunea de delapidare. Din cercetările efectuate până în prezent s-a stabilit că, în perioada iulie 2019-decembrie 2020, reprezentantul unei unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Argeş ar fi aprobat plata unor facturi fiscale, emise de două societăţi comerciale din Piteşti, facturi ce consemnau servicii de consultanţă, care, în realitate, nu au avut loc”, informează Poliţia judeţeană Argeş.
 
Surse judiciare au declarat pentru News.ro că unitatea administrativ-teritorială a cărei administraţie este vizată este comuna Cocu, iar edilul Gheorghe Ţucă.
 
Prejudiciul calculat de către anchetatori ca fiind adus bugetului local este de aproximativ 100.000 de lei.
 
Primarul şi alte trei persoane, reprezentanţi ai firmelor care au emis facturile fiscale, au fost duşi la sediul poliţiei pentru audieri, în baza mandatelor de aducere.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.