Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a declarat, miercuri, referitor la dotarea sistemului de intervenţie cu echipamente în valoare de 600 de milioane de euro din fonduri europene, aşa cum anunţa premierul Mihai Tudose în urmă cu două luni, că în următorii doi ani va exista câte o autoscară pentru fiecare oraş, pentru că în prezent sunt judeţe în care acest tip de echipament nu există. El a mai spus că din aceşti bani vor fi înlocuite şi maşinile de pompieri, întrucât sunt sute de astfel de vehicule care au peste 30 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă promisiunea premierului Mihai Tudose de a dota sistemul de intervenţie în caz de urgenţă al IGSU cu echipamente în valoare de 600 de milioane de euro din fonduri europene a fost respectată, Raed Arafat a afirmat că primele contracte de achiziţii vor fi semnate în cursul acestei luni.

„Suntem în curs de a semna deja contractele. Primele sume cred că vor fi semnate în această lună. Deja avem stabilită o întâlnire mâine (joi, n.r.) cu Comisia Europeană în care discutăm strategia noastră pe cele 600 de milioane. Sunt lucruri pe care le cunoaşteţi deja, vorbim despre creşterea capacităţii de intervenţie prin înlocuirea a tot ce are peste 30 de ani, adică sute de maşini de pompieri”, a declarat Raed Arafat.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a mai spus că sunt necesare autoscări, pentru că există judeţe în care unităţile de pompieri nu au acest tip de echipament.

„Avem judeţe în care nu este nicio autoscară. Vom ajunge în următorii doi ani să avem câte o autoscară pentru fiecare oraş sau municipiu în care sunt peste 20.000 de locuitori. Va fi adus echipament suplimentar. Suma este reală şi am început deja să angajăm o parte din ea”, a adăugat Arafat.

Premierul Mihai Tudose a anunţat, la sfârşitul lunii iulie, că în 2-3 ani sistemul de intervenţie în caz de urgenţă va avea dotări de 600 de milioane de euro, achiziţiile urmând a fi făcute din fonduri europene şi vor cuprinde inclusiv nave şi trenuri de pompieri.

”Este vorba despre materializarea unei discuţii pe care am avut-o cu ministerul de Interne, cu doamna ministru, cu domnul doctor Raed Arafat, plecând de la primul proiect «ce facem repede» şi împreună am ajuns la concluzia să fim înţelepţi, să nu ne mai cârpim şi în fiecare an să luăm câte ceva şi să fie o never ending story. La întrebarea adresată domnului doctor «Care este situaţia ideală?», adică să avem în ţara aceasta tot ceea ce trebuie acestei unităţi de elită a ţării, domnia sa a fost prompt, a spus o sumă care ne-a lăsat iniţial fără grai, inclusiv aviaţie, deci tot. A spus tot, de la navă de pompieri pe mare, la tren de pompieri pentru intervenţia în tunelurile feroviare, trecând prin scări telescopice, scafandri şi aşa mai departe”, a declarat atunci premierul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.