Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat, referitor la lotul I al testelor din salivă pentru şcoli, pentru care licitaţia a fost contestată, că, după apariţia altor contestaţii, se aşteaptă acum decizia CNSC-ului. El a menţionat că din momentul în care CNSC ia o decizie, în cinci zile testele ar trebui livrate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Arafat a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, care mai este situaţia testelor de salivă pentru elevi. 
 
"Licitaţia şi pe lotul doi şi pe lotul trei este în desfăşurare la ONAC. Depinde când se semnează acordul cadru, trecem noi la semnarea acordului subsecvent şi achiziţia. Referitor la lotul 1, care a fost blocat prin contestaţie, au mai apărut şi alte contestaţii chiar la sfârşitul perioadei în care se puteau depune. Aşteptăm decizia CNSC-ului. Cu cât vine decizia CNSC-ului mai repede, cu atât ştim ceea ce e de făcut, fie ca ONAC trebuie să reevalueze, fie dacă nu se dă dreptate firmelor, atunci trece IGSU la semnarea contractelor subsecvente şi la livrare. Procedura continuă şi cu celelalte loturi, dar problema asta cu constestaţiilor este o problemă incontrolabilă, pentru că cine contestă nu înseamnă că are dreptate, dar cel puţin până la decizia primei instanţei blochează procesul. După decizia primei instanţei mergem imediat la semnat, nu aşteptăm chiar dacă se merge la a doua instanţă pentru că legea permite acest lucru şi legea permite ca după decizia primei instanţe să se semneze deja contractele subsecvente, lucru pe care îl vom face din momentul în care vom avea decizia CNSC”, a declarat Arafat.
 
El a precizat că de la decizia CNSC firmele ar trebui să livreze testele în termen de cinci zile.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.