Şeful DSU, Raed Arafat, a fost întrebat, joi seară, despre o eventuală carantinare a municipiului Bucureşti şi a precizat că analiza epidemiologică este realizată de DSP, iar eventuale propuneri de noi restricţii vor putea fi discutate în Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă. Arafat a explicat că, din ce a discutat cu prefectul Capitalei, s-a început intensificarea controalelor pentru a verifica respectarea măsurilor impuse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Raed Arafat a fost întrebat, joi seară, într-o conferinţă de presă, dacă se impun noi restricţii în Bucureşti sau instituirea carantinei şi a răspuns: ”Din ce ştiu şi am avut discutat cu domnul prefect, au început să intensifice controalele. Aici, DSP face analiză asupra situaţiei, discută cu prefectul şi, dacă vin cu propuneri pentru măsuri suplimentare, pot fi discutate în CMBSU. Dar analiza şi evaluarea începe la nivelul DSP Bucureşti şi pe urmă cu CMBSU care e condus de prefect şi bineînţeles în prezenţa primarului municipiului”. 
Arafat a făcut apel la respectarea măsurilor impuse, întrucât în ultimele zile numărul de cazuri nou înregistrate în Capitală a fost mare. 
Joi, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat 1.762 noi cazuri în Bucureşti, rata de infectare fiind de 7,76 la mie. 
Marţi, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că Bucureştiul nu va intra în carantină, deoarece acest lucru nu se impune acum.
Dan a mai declarat că se pregătesc mai multe paturi de ATI, însă procedurile durează mai mult.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.