Şeful DSU Raed Arafat a declarat luni, după ce trei pacienţi au murit la secţia mobilă ATI a Spitalului Victor Babeş în urma defectării instalaţiei de oxigen, că ventilatoarele sunt de fabricaţie americană, când se depăşesc 6 bari intră în stare de alertă, şi s-au oprit. El a precizat că personalul medical a intervenit să preia ventilaţia pacienţilor. El a explicat că sunt 1.532 de locuri de terapie intensivă pentru pacienţii cu coronavirus, din totalul celor aproximativ 4.000 care există în întreaga ţară. ”Nu avem cum să luăm toate paturile de terapie intensivă, pentru că am avea probleme cu celelalte urgenţe care vor sta în UPU”, a afirmat Arafat. Secretarul de stat Raed Arafat a afirmat, luni seară, că au existat câteva tragedii în această perioadă, dar nu se poate spune că sunt evenimente repetitive. ”Am avut tragedii, am avut Piatra Neamţ, am avut Balş, am avut situaţii cu care ne-am confruntat, dar în acelaşi timp nu putem să negăm că sistemul a salvat foarte multe vieţi”, a declarat Arafat. Acesta a făcut apel către români să nu se prezinte prea târziu la spital, în cazul în care sunt infectaţi cu noul coronavirus şi starea de sănătate li se degradează.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Arafat: Am avut tragedii, am avut Piatra Neamţ, am avut Balş, dar în acelaşi timp nu putem să negăm că sistemul a salvat foarte multe vieţi / Sistemul este întins la maxim / Greşeala este să stai acasă, să ai boala şi să aştepţi până nu mai poţi respira

CITEȘTE ȘI Raed Arafat: Nu avem cum să luăm toate paturile de terapie intensivă, pentru că am avea probleme cu celelalte urgenţe care vor sta în UPU

 

”TIR-urile de terapie intensivă sunt fabricate să funcţioneze în 2 modalităţi – total independent, pentru câteva ore. Pe durată mai lungă ele se conetează la curent din afara TIR-ului şi la sursa de oxigen permanentă, de regulă a spitalului. Ce vă spun acum este ce ştiu la acest moment şi ce pot să comunic sub rezerva faptului că situaţia este sub anchetă. Presiunea nu trebuie lăsată să urce mai mult de 5,8 maxim. La un moment dat, presiunea a crescut peste 6 bari. Cum, de ce, ce robinet s-a deschis mai mult...Ventilatoarele, care sunt de fabricaţie americană, când se depăşesc 6 bari intră în stare de alertă.  Toate ventilatoarele s-au oprit împreună şi au creat situaţie de urgenţă din ATI. Colegii de acolo au intervenit să preia ventilaţia pacienţilor, că se ventilează pacienţii pe balon”, a relatat şeful DSU.
 
El a afirmat că era un reprezentant al firmei care întreţine ventilatoarele, dar nu a dorit să intre în TIR, având în vedere că sunt pacienţi COVID.  
 
”S-a întâmplat ce nimeni nu a dorit să se întâmple – unii pacienţi au intrat în stop cardio-respirator, nu s-a reuşit să fie resuscitaţi, erau în stuaţie critică”, a afirmat Raed Arafat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.