Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, afirmă că reprezentanţii conducerii Institutului "Matei Balş" i-au spus că reţeaua electrică a unităţii sanitare fusese recent renovată, iar în spital nu existau improvizaţii. Arafat precizează că nu se cunoaşte cauza incendiului şi că pot fi luaţi în calcul mulţi factori în această privinţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu putem să comentăm în acest moment care e cauza incendiului. Încă nu putem comenta acest lucru, încă echipele de investigaţie îşi fac treaba lor şi s-ar putea să dureze această treabă, până stabilesc exact. Orice incendiu de acest fel, poate că au fost mai mulţi factori care l-au cauzat: uman, tehnic, orice poate să fie. Din câte ştiu, cel puţin din ce s-a afirmat astăzi de către managementul spitalului Balş, reţeaua electrică total renovată recent, că nu au fost improvizaţii din ce spun dânşii, dar, totuşi, ceva s-a întâmplat. Acest lucru, investigatorii trebuie să ne spună despre ce este vorba”, a afirmat Raed Arafat, vineri seară, la Antena 3.  

Acesta a explicat că "personalul medical şi-a făcut treaba".  

"A fost o misiune de salvare pe care, din păcate, acum unii încearcă să o întoarcă tocmai împotriva instituţiilor salvatoare”, a adăugat Arafat.   

El a precizat că pompierii au fost la locul incendiului în opt minute de la primul apel şi au intervenit cu 24 de maşini de stingere, patru autoscări şi patru de descarcerare, un punct mobil de comandă.   

La rândul său, şeful ISU Bucureşti - Ilfov, colonelul Orlando Şchiopu, a afirmat că incendiul s-a propagat atât pe verticală, cât şi pe orizontală, iar patru saloane ardeau generalizat, deşi unele erau despărţite de celelalte de un hol.  

"Cele patru saloane care au ars era ca un furnal în mijlocul clădirii”, a povestit Şchiopu, comandantul intervenţiei de la "Balş".    

Acesta a precizat că în timpul incendiului au fost "manifestări foarte mari de fum şi gaze toxice", iar în tipul intervenţiei vizibilitatea a fost foarte redusă.  

Şchiopu a precizat şi el nu a fost stabilită sursa incendiului, iar o comisie special constituită lucrează în acest sens alături de anchetatori.   

"Ca să vorbim acum de cauza probabilă a incendiului sau despre sursa de aprindere este foarte devreme. Nu putem exclude niciun fel de sursă din cercetare, dar nu putem spune în mod clar şi concret, acum, tipul sursei de aprindere. În mod cert vom lua în considerate toate posibilităţile, toate scenariile posibile de evoluţie a incendiului şi în final, ne vom pronunţa”, a explicat şeful ISU Bucureşti – Ilfov.  

El a adăugat că "s-ar putea să fie un concurs de împrejurări care au dus la apariţia acelui incendiu”.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.