Şeful DSU, Raed Arafat, a anunţat, joi, în şedinţa de Guvern, că cea mai mare parte dintre cele trei milioane de teste antigen comandate vor ajunge în România până la finalul anului, iar joi începe distribuirea primelor 300.000 de teste.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Vreau să vă spun că deja primele teste rapide pe bază de antigen au sosit în ţară, astăzi începem distribuirea primelor 300.000 de teste care vor fi în primă fază date unităţilor de primiri urgenţe, camerelor de gardă, deci prima linie. De săptămâna viitoare, restul de trei milioane o să înceapă să ajungă în tranşe şi urmează să distribuim la serviciile de ambulanţă şi acolo unde ne indică colegii de la Ministerul Sănătăţii”, a declarat Raed Arafat, joi, în debutul şedinţei de Guvern. 
 
Întrebat de premierul interimar, Nicolae Ciucă, când se va finaliza primirea celor trei milioane de teste, Arafat a precizat: ”În cursul acestui an. Cel care a contractat, a promis că le aduce înaintea termenului, termenul era de aproximativ, dacă nu greşesc, de o lună, dar a promis că le aduce mai repede aşa că cele trei milioane de teste sperăm că le primim în cea mai mare parte în cursul acestei luni”. 
 
Arafat a precizat că IGSU distribuie aceste testeîn ţară, către unităţile care au nevoie. 
 
”Folosim structura IGSU cu logistica lor, ei fac distribuirea pentru noi, este stabilit acest lucru, avem primul ordin pe cele 300.000 emis ieri, începe astăzi şi toată logistica este organizată împreună cu colegii de la IGSU”, a mai declarat Arafat. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.