Circulaţia rutieră se desfăşoară cu dificultate pe porţiuni mari ale DN7, în judeţul Arad, din cauza degradărilor apărute în ultimele săptămâni, când s-au format mii de gropi. Reprezetanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) spun că problemele ”sunt cauzate de fenomenul de îngheţ - dezgheţ, coroborat cu traficul greu care tranzitează DN 7” şi că lucrări provizorii de reparaţii sunt în derulare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şoferii care traversează DN7, în Arad, au reclamat încă de la jumătatea lunii ianuarie starea de degradare a părţii carosabile, distribuind fotografii pe reţelele de socializare, iar atunci reprezentanţii CNAIR declarau că au început lucrările de reparaţii.

Numărul gropilor a crescut între timp, iar noi fotografii au fost postate, luni, pe Facebook, de către şoferi care spun că se circulă foarte greu.

”Pe tot drumul dintre Nădlac şi limita de judeţ cu Hunedoara se circulă cumplit, sunt mii de gropi, unele foarte largi şi adânci. Sunt porţiuni greu de traversat, cum este distanţa dintre Ilteu şi Zam”, a declarat corespondentului New.ro unul dintre şoferii care au făcut fotografii.

Probleme sunt şi între Arad şi Lipova, inclusiv la ieşirea din municipiul Arad spre localitatea Vladimirescu. Aici au fost făcute mici reparaţii la sfârşitul lunii ianuarie, însă gropile au reapărut.

Contactaţi de News.ro, reprezentaţii Secţiei regionale Timişoara a CNAIR (Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri - DRDP) au declarat că asfaltul a fost deteriorat din cauza condiţiilor meteo şi a traficului greu.

”Defecţiunile sub formă de gropi apărute la partea carosabilă pe DN 7 sunt cauzate de fenomenul de îngheţ - dezgheţ, coroborat cu traficul greu care tranzitează DN 7. Pentru remedierea acestora, S.D.N. Arad, subunitate a D.R.D.P. Timişoara, a iniţiat lucrări de reparare a părţii carosabile, cu mixtură stocabilă, urmând ca, în cel mai scurt timp, defecţiunile să fie în totalitate reparate. Menţionăm că lucrările de acest gen efectuate pe timp de iarnă au caracter provizoriu, urmând ca acestea să fie remediate cu mixtură asfaltică caldă, imediat ce condiţiile meteorologice permit execuţia unor astfel de lucrări”, au precizat reprezentanţii Biroului de presă.

DN7 are 158 de kilometri în judeţul Arad, iar reabilitarea acestei lungimi în perioada 2007-2009 a costat 54 de milioane de euro, garanţia oferită de constructor expirând în 2013.

DN7 este unul dintre cele mai aglomerate drumuri din vestul ţării, asigurând legătura cu frontiera Spaţiului Schengen.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.