Acoperişurile mai multor clădiri din municipiul Arad au fost avariate de o vijelie puternică, duminică după-amiază, iar zeci de copaci au fost rupţi şi au căzut pe autoturisme sau pe drumuri, îngreunând circulaţia. Toate unităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad au fost alertate şi intervin, situaţia fiind similară în tot judeţul, în urma unei furtuni care a durat câteva minute.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O furtună de scurtă durată a produs pagube în mai multe zone din judeţul Arad, inclusiv în municipiul Arad, unde acoperişurile mai multor clădiri au fost avariate, unele fiind dislocate complet de vijelie şi aruncate pe străzi, fără a fi înregistrate victime.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Arad, George Pleşca, zeci de apeluri au fost înregistrate la 112 în numai câteva minute, oamenii solicitând ajutor în urma distrugerilor provocate de furtună.

În municipiul Arad, numeroşi copaci au fost rupţi şi au căzut pe drumuri, îngreunând traficul. Totodată, în cădere, aceştia au avariat autoturisme în toate cartierele oraşului.

Conform relatărilor martorilor pe reţelele de socializare, în judeţ sunt rupţi de vijelie sute de copaci, care au căzut pe drumuri judeţene şi naţionale. Cea mai afectată zonă este Valea Mureşului, aici fiind înregistrate şi întreruperi în furnizarea energiei electrice.

Incidente cauzate de furtună, precum copaci rupţi şi acoperişuri avariate, au fost semnalete, între altele, în Lipova, Păuliş, Sâmbăteni, Sântana, Şiria, Ineu, Moneasa şi Sebis.

Toate unităţile ISU din judeţul Arad au fost alertate, iar echipele intervin în zeci de situaţii.

Judeţul Arad s-a aflat, duminică, sub avertizare cod portocaliu de vânt puternic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.