Aproximativ 40 de persoane s-au adunat, miercuri, în centrul municipiului Sibiu, pentru a marca cea de-a o suta zi de proteste din România. O parte dintre manifestanţi poartă zeghe şi au pancarte cu mesaje împotriva Guvernului, dar şi împotriva Legii graţierii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Manifestanţii s-au mobilizat pe reţelele de socializare, iar un tânăr a cerut Primăriei Sibiu să autorizeze protestul cu denumirea ”Ziua 100”.

Participanţii la acţiune poartă banderole albe cu mesajul ”#100”, iar mesajul ”#rezist” a fost scris pe caldarâm cu litere din polistiren.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Sibienii au pancarte cu mesaje împotriva Guvernului şi cer renunţarea la graţiere şi amnistie.

Unii dintre participanţi s-au îmbrăcat în zeghe şi au pancarte pe care scrie ”Legea amnistiei”, ”Legea graţierii”, ”Impozitul pe gospodărie”, ”Modificarea Codului penal”, ”OUG 13”.

Oamenii s-au aşezat în genunchi în Piaţa Mare din Sibiu, apoi au intonat Imnul Naţional.

Alţii, îmbrăcaţi tot în zeghe, poartă măşti cu imaginea premierului Sorin Grindeanu, a lui Liviu Dragnea şi a lui Călin Popescu Tăriceanu şi au pancarte cu mesajul ”La mulţi ani cu executare!”.  

”Nu am mai fost demult la protest, dar am văzut că au început să schimbe legea sub altă formă, deşi e acelaşi lucru. O să mai ieşim dacă va fi nevoie”, a declarat unul dintre participanţi.

De asemenea, a fost adus în Piaţa Mare un tort cu mesajul ”Când situaţia este maro, #rezist”.

Protestul este autorizat să dureze până la ora 21.00, timp în care manifestanţii vor mărşălui prin piaţa centrală, fără a scanda lozinci.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.