Aproximativ 300.000 de credincioşi sunt aşteptaţi să participe la liturghia pe care Papa Francisc o va oficia, în 1 iunie, la sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc, judeţul Harghita. Pelerinii care vor dori să ocupe un loc în zona protejată se pot înscrie, pe parcursul lunii martie, pe site-ul pontifex.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii organizatorilor au declarat, joi, pentru News.ro, că se aşteaptă ca la liturghia care va fi susţinută de Papa Francisc la Şumuleu Ciuc, în judeţul Harghita, la 1 iunie, să participe aproximativ 300.000 de credincioşi.

Pentru a participa la eveniment, în aşa-numita zonă protejată, care va fi împrejmuită cu un gard, pelerinii se pot înregistra pe site-ul pontifex.ro, special creat pentru acest eveniment şi care va fi funcţional în perioada 1-31 martie, cu posibilitate de prelungire, dacă este necesar.

Cei care se vor înregistra aici vor putea intra în zona protejată. Dacă sunt, totuşi, pelerini, care nu vor accesa acest site şi nu îşi vor procura astfel bilet, vor putea sta în zona neprotejată şi vor putea urmări liturghia susţinută de Sfântul Părinte pe ecrane mari, care vor fi montate acolo.

De asemenea, mai multe parohii deja au început organizarea de grupuri de pelerini care vor merge la eveniment.

"Am aflat cu bucurie faptul că în mai multe parohii din dieceza noastră a început organizarea transportului credincioşilor către Şumuleu Ciuc şi s-au rezervat deja mijloace de transport. Fără a dori să anulăm planurile de organizare existente, subliniez faptul că este pe cale de organizare un tren special pe ruta Oradea - Aleşd - MiercureaCiuc şi retur. Mai multe detalii vor fi oferite la momentul oportun. Îi încurajăm pe credincioşi să ia în considerarea şi acest mod de călătorie, deoarece prin aceasta înlesnim şi munca organizatorilor: mai puţine mijloace de transport de parcat, accesul la locul sfintei liturghii”, a declarat pentru News.ro Böcskei László, episcopul diecezei romano-catolice de Oradea.

Episcopia romano-catolică a anunţat că va distribui credincioşilor icoane cu rugăciuni.

"În cadrul pregătirilor pentru vizita papală, pregătim icoane cu rugăciune specială pentru acest eveniment, care vor fi distribuite credincioşilor. Aceste rugăciuni vor fi recitate împreună la sfârşitul fiecărei liturghii până la vizita papală. Pe lângă aceste iconiţe cu rugăciune, vom imprima şi afişe, care vor fi expuse în loc vizibil la intrările fiecărei biserici”, a mai declarat Böcskei László.

În perioada 31 mai - 2 iunie, Papa Francisc se va afla într-o vizită în România şi va merge la Bucureşti, Iaşi, Blaj şi la sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc din judeţul Harghita.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.