Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit în urma unui control efectuat asupra a două autocamioane, aproximativ 30.000 pachete de ţigări, ascunse şi nedeclarate, având o valoare estimată de peste 800.000 lei. Ţigările, de diferite mărci, aveau aplicate timbru fiscal bulgăresc, iar şoferii nu au putut prezenta documente de provenienţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„La data de 03.02.2024, în jurul orei 22.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-au prezentat pentru a intra în ţară doi cetăţeni bulgari, în vârstă de 46 respectiv 47 de ani, aflaţi la volanul unor autocamioane înmatriculate în Polonia care transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, obiecte sanitare pe ruta Bulgaria-Polonia. În urma controlului de frontieră efectuat asupra mijloacelor de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, deasupra paleţilor cu obiecte sanitare, dar şi sub aceştia, mai multe cutii din carton ce conţin pachete cu ţigări”, arată comunicatul de presă al Poliţiei de Frontieră.

Cu ocazia inventarierii bunurilor a rezultat cantitatea totală de 29.697 pachete de ţigări (62 de baxuri), estimată la o valoare de peste 800.000 lei. Ţigările, de diferite mărci, aveau aplicate timbru fiscal bulgăresc, iar şoferii nu au putut prezenta documente de provenienţă.

Referitor la ţigaretele ascunse, cei doi şoferi au declarat că urmau să le ducă în Franţa pentru a fi vândute pe piaţa neagră, mai indică sursa citată.

Totodată, în cadrul cercetărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit în interiorul cabinei şoferilor mai multe documente de provenienţă care atestau faptul că obiectele sanitare urmau să ajungă în Marea Britanie, şi nu în Polonia.

„Întreaga cantitate de ţigări a fost indisponibilizată de către poliţiştii de frontieră iar în cauză, faţă de şoferii bulgari a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete şi  uz de fals, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie propuse soluţii legale prin unitatea de parchet”, mai precizează sursa menţionată.

Foto: Poliţia de Frontieră
Foto: Poliţia de Frontieră
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.