Aproape toate paturile de la Secţia Infecţioase Copii a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Arad sunt ocupate de cazuri de rujeolă, în timp ce copiii care au peste zece ani sunt trataţi la Secţia Infecţioase Adulţi, pentru a lăsa paturi libere altor pacienţi cu vârste mici care ar putea avea nevoie de internare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii SJU Arad au declarat, vineri, pentru News.ro, că numărul de cazuri de rujeolă care au necesitat internare a scăzut în ultima săptămână, dar, cu toate acestea, aproape toate paturile sunt ocupate la Secţia Infecţioase Copii. Secţia are 20 de paturi, iar 19 copii sunt internaţi aici, în timp ce alţi trei copii cu vârste de peste zece ani au fost transferaţi la Infecţioase Adulţi.

”Cu acordul Direcţiei de Sănătate Publică, copiii de peste zece ani sunt trataţi împreună cu adulţii. În plus, pentru a exista suficiente locuri la Infecţioase Copii, s-a decis suplimentarea cu cinci paturi, astfel că pe perioada epidemiei de rujeolă vor fi 25”, a declarat directorul medical al SJU, Ciprian Pripac.

Conform sursei citate, decizia de a se suplimenta paturile a fost luată în urmă cu două săptămâni, când au fost internaţi 25 de copii sub zece ani, plus şapte de peste zece ani, care au fost transferaţi la Infecţioase Adulţi, din cauza lipsei spaţiului.

De la începutul anului, în judeţul Arad au fost înregistrate 132 de îmbolnăviri de rujeolă, iar un băieţel de opt luni şi o fetiţă de nouă luni au murit din cauza complicaţiilor.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Arad, Constantin Cătană, a declarat că în ultimele săptămâni, după mediatizarea acestor cazuri, rata de vaccinare aproape s-a dublat. Astfel, în luna august fuseseră vaccinaţi 669 de copii, iar în septembrie, 1.106.

”Noi luăm partea bună a acestei mediatizări, pentru că mulţi părinţi au înţeles importanţa vaccinării şi şi-au dus copiii la medic”, a spus Cătană.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că alte 33 de cazuri noi de rujeolă au fost înregistrate în ultima săptămână, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 786 de la începutul anului şi până în 14 octombrie, iar boala s-a extins în 27 de judeţe.

Din fericire, nu s-au înregistrat alte decese faţă de cele trei raportate până acum. 

Potrivit Ministerului Sănătăţii, majoritatea cazurilor reprezintă focare în comunităţile cu acoperire scăzută a vaccinului. Au fost organizate acţiuni de vaccinare a copiilor incomplet vaccinaţi sau nevaccinaţi, mai precizează reprezentanţii ministerului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.