Aproape 5.400 de candidaţi au absentat, miercuri, la proba la alegere a profilului şi specializării din cadrul examenului de Bacalaureat, iar dintre aceştia patru sunt în izolare şi trei spitalizaţi sau în carantină.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Astăzi, 26 august, s-a desfăşurat proba la alegere a profilului şi specializării - E).d) din cadrul examenului naţional de bacalaureat, sesiunea august - septembrie 2020. Dintre cei 25.245 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea probei scrise la una dintre cele 10 discipline (Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie), s-au prezentat 19.823 de candidaţi. 5.386 de candidaţi au absentat, dintre aceştia patru fiind în izolare şi trei spitalizaţi/în carantină", a transmis Ministerul Educaţiei.

Miercuri nu s-au înregistrat cazuri în care temperatura să depăşească valoarea maximă de 37.3̊ C. Au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 36 de candidaţi. Subiectele şi baremele de corectare au fost publicate, la ora 15:00, de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie.

Ultima probă scrisă din această sesiune – E).b) - Limba şi literatura maternă - se va desfăşura joi. Sunt aşteptaţi cei 317 candidaţi înscrişi (285 de candidaţi pentru Limba şi literatura maghiară, 18 pentru Limba şi literatura germană, respectiv 5 pentru Limba şi literatură slovacă).

Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se vor derula în zilele de 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie.

Afişarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în 2 septembrie (până la ora 12:00) şi va fi urmată de depunerea contestaţiilor, în aceeaşi zi, în intervalul orar 14:00 - 20:00.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor - RGPD).

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate în 5 septembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.