Aproape 450 de şoferi au rămas fără permise de conducere în prima zi a minivacanţei de 1 Mai, o treime dintre aceştia fiind surprinşi de radare conducând cu viteză mai mare decât cea permisă. Numărul şoferilor care s-au urcat băuţi la volan a fost de aproape trei ori mai mare sâmbătă faţă de ziua precedentă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproape 5.800 de şoferi au fost amendaţi sâmbătă, cu 214 mai mulţi faţă de ziua precedentă, când poliţiştii au dat 5.583 de sancţiuni, potrivit Poliţiei Române. 

În prima zi a minivacanţei de 1 Mai a crescut numărul şoferilor amendaţi pentru că au condus cu viteză. Astfel, dacă vineri au fost surprinşi de radare 1.860 de şoferi care conduceau cu viteză, sâmbătă numărul acestora a crescut la 2.493.

Numărul şoferilor amendaţi pentru că s-au urcat băuţi la volan a crescut de trei ori în prima zi a minivacanţei de 1 Mai faţă de ziua precedentă, de la 17 la 48.

Dintre şoferii amendaţi, 448 au rămas şi fără permise de conducere, 153 pentru că au condus cu viteză şi 59 pentru că s-au urcat băuţi la volan. Vineri au rămas fără permise de conducere alţi 440 de şoferi, 108 pentru viteză excesivă şi 20 pentru consum de alcool.

Sâmbătă a scăzut numărul certificatelor de înmatriculare retrase de poliţişti în urma controalelor, de la 143, câte fuseseră ridicate vineri, la 129.

Poliţiştii care asigură ordinea în minivacanţa de 1 Mai au intervenit, sâmbătă, la aproape 2.900 de solicitări, cu aproximativ 200 mai multe faţă de vineri. În urma acţiunilor şi controalelor au fost prinse în flagrant delict 103 persoane, au fost depistate patru persoane urmărite şi alte 11 suspectate de comiterea unor infracţiuni.

Echipajele de poliţie au dat sâmbătă, în total, 7.260 de amenzi, în valoare de peste 2,6 milioane de lei, dintre care 1.029 pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi 193 pentru activităţi comerciale ilicite.

Peste 10.000 de poliţişti asigură ordinea în minivacanţa de 1 Mai. Echipajele de la rutieră sunt pe autostrăzi şi pe principalele drumuri naţionale cu peste 300 de radare, iar traficul în zonele cele mai intens circulate este supravegheat şi dintr-un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.