Aproape 40 de militari români şi americani şi trei elicoptere de tip UH-60 Black Hawk, aparţinând Forţelor Terestre ale SUA, au participat, miercuri, la un exerciţiu comun care s-a desfăşurat atât în baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu, cât şi în poligonul Babadag.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, 25 de militari români şi 12 aparţinând SUA au participat la acest exerciţiu în cadrul căruia au fost implicate trei elicoptere tipul UH-60 Black Hawk, aparţinând Batalionului 2, Regimentul 10 din Brigada 10 elicoptere de luptă a Forţelor Terestre ale SUA.

Foto: Inquam Photos / George Calin
Foto: Inquam Photos / George Calin

“Suntem 25 de militari români, împărţiţi în trei grupe. Vom face un zbor de asalt aerian, într-o locaţie la 60 de kilometri de baza aeriană Mihail Kogălniceanu, la poligonul de la Babadag. Va trebui să luăm cu asalt un obiectiv şi să-l asigurăm, vom avea sprijin aerian după care ne vom întoarce la baza aeriană Mihail Kogălniceanu. Conform scenariului, decolăm în formaţie, avem traiect de zbor prestabilit, la anumită înălţime, avem o zonă de aterizare prestabilită, ne desfăşurăm într-o formaţie de luptă, asigurăm zona şi perimetrul, ulterior elicopterele îi vor recupera după ce ne atingem obiectivul”, a explicat plutonier major Şeicamet Samir, participant la acest exerciţiu.

La această misiune au luat parte 12 militari americani, câte patru pe fiecare elicopter. Înainte de decolare, militarii români au efectuat mai multe exerciţii de urcare şi coborâre din elicopter. Exerciţiul s-a încheiat în jurul orei 16, când aparatele de zbor au revenit la baza aeriană Mihail Kogălniceanu.

Militarii români şi cei americani vor mai participa în luna aprilie la un exerciţiu în poligonul de la Smârdan, iar un altul va avea loc în poligonul Cincu în luna iulie.

Foto: Inquam Photos / George Calin
Foto: Inquam Photos / George Calin

Acest antrenament comun pentru manevre de încărcare şi operaţiuni de asalt cu elicoptere, ca parte a angajamentului Statelor Unite ale Americii în asigurarea flancului estic al NATO, a făcut parte din cadrul operaţiunii Atlantic Resolve.

Foto: Inquam Photos / George Calin
Foto: Inquam Photos / George Calin

Elicopterele, de tipul UH-60 Black Hawk, aparţin Batalionului 2, Regimentul 10 din Brigada 10 elicoptere de luptă a Forţelor Terestre ale SUA şi au sosit joi, 2 martie, de la Salonic, Grecia, la baza aeriană din Mihail Kogălniceanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.