Aproape 4.000 de alergători, adulţi şi copii, se vor alinia la start, sâmbătă, în Piaţa Mare din Sibiu, la cea de-a şaptea ediţie a Maratonului Internaţional Sibiu, urmând a alerga pentru 26 de cauze care îşi propun să dezvolte comunitatea. Printre alergători sunt politicieni, preoţi, medici cunoscuţi, dar şi ambasadorul Finlandei, Päivi Pohjanheimo. Pentru buna desfăşurare a evenimentului, Poliţia a impus restricţii de circulaţie, atât în municipiul Sibiu, cât şi în zonele limitrofe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizatorii au anunţat că s-au înscris în competiţie aproape 4.000 de alergători, amatori şi profesionişi, copii şi adulţi. Dat fiind numărul mare de participanţi, startul se dă diferenţiat, în prima parte a zilei fiind programate cursele de adulţi.

Competiţia presupune o cursă de maraton, o cursă de semimaraton, alergare pe o distanţă de zece kilometri, cros pe o distanţă de 5 kilometri şi ştafetă 4 x 5,3 kilometri. De asemenea, începând cu ora 17.00, vor avea loc cursele copiilor. Startul se dă din Piaţa Mare a oraşului.

Traseul evenimentului trece prin centrul istoric al Sibiului, parcul Sub Arini şi Complexul Naţional Muzeal Astra, iar cursa de maraton ajunge până în Răşinari şi Poplaca.

Maratonul de la Sibiu este un eveniment caritabil, care în acest an reuneşte 26 de proiecte sociale propuse de diferite asociaţii. Cei care vor să le să le sprijine, fie se înscriu ca alergători şi plătesc o taxă, fie susţin cu sume de bani persoane dispuse să alerge între 5 şi 42 de kilometri. Banii strânşi se duc către proiectele alese de alergători şi susţinătorii acestora.

Alergătorii sunt atât din Sibiu, cât şi din afara judeţului şi chiar a ţării.  De asemenea, 40 de companii din Sibiu s-au înscris la Maratonul Internaţional Sibiu 2018, atrăgând sute de participanţi din rândul angajaţilor, care aleargă pentru cauzele comunităţii.

Ca în fiecare an, printre cei care aleargă se numără personalităţi cunoscute pe plan local sau naţional. În acest an, s-au alăturat manifestării preotul Constantin Necula, purtător de cuvânt al Mitropoliei Ardealului, medicul neonatolog Livia Ognean, care de ani de zile atrage fonduri pentru Secţia Prematuri a Maternităţii Sibiu, viceprimarul municipiului Sibiu, Răzvan Pop, dar şi ambasadorul Finlandei, Päivi Pohjanheimo.

Până acum, cele 26 de cauze au strâns peste 457.000 de lei. 10 cauze au depăşit targetul pe care şi l-au propus, iar 16 mai au nevoie de susţinere. Susţinerile continuă până la 1 iulie 2018.

Pentru buna desfăşurare a competiţiei, sâmbătă, traficul va fi restricţionat (complet sau parţial) pe mai multe străzi din Sibiu, precum şi pe DJ 106 Răşinari Poplaca.

La ediţia din 2016 a manifestării a alergat inclusiv soţia preşedintelui Klaus Iohannis, iar acesta a susţinut-o. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.