Aproape 34.000 de candidaţi s-au înscris la admiterea la studiile de licenţă la cele 19 facultăţi ale Universităţii din Bucureşti, reprezentanţii instituţiei spunând că acesta este cel mai mare număr din ultimii patru ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”(...) În cadrul admiterii la studii de licenţă, sesiunea de vară 2020, cele 19 facultăţi ale Universităţii din Bucureşti au înregistrat un număr de aproape 34.000 de candidaţi, cel mai mare număr de înscrieri din ultimii patru ani. Astfel, dacă în 2017 Universitatea din Bucureşti a înregistrat peste 20.800 de înscrieri la programele de studii universitare de licenţă, în 2018 datele generale au arătat un număr de aproape 21.500 de candidaturi pentru facultăţile UniBuc. În 2019, la Universitatea din Bucureşti s-a înregistrat aproape 22.000 de înscrieri”, se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de reprezentanţii Universităţii din Bucureşti.

Pentru anul universitar 2020-2021, instituţia a scos la concurs, în sesiunea iulie a admiterii la licenţă, 4.415 de locuri bugetate. Cu 33.917 de candidaturi depuse de absolvenţii de bacalaureat, Universitatea din Bucureşti a înregistrat o concurenţă de 7.68 candidaţi înscrişi/loc bugetat.

Potrivit sursei citate, cea mai mare concurenţă pentru un loc bugetat s-a înregistrat la Facultatea de Matematică şi Informatică – cu peste 13 candidaţi pe loc; Facultatea de Administraţie şi Afaceri, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială – fiecare cu peste 10 candidaţi pe loc; Facultatea de Litere – peste 9 candidaţi pe loc; Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei şi Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine – cu aproape 9 candidaţi pe loc.

În plus, 87 de elevi olimpici au ales UniBuc pentru continuarea studiilor, iar dintre aceştia, 39 au optat pentru Facultatea de Matematică şi Informatică, 38 pentru Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, 5 au optat pentru Facultatea de Fizică, iar alţi 3 pentru Facultatea de Geografie.

”În ceea ce priveşte studiile de master, procesul de admitere pentru anumite programe ale facultăţilor a fost prelungit şi continuă până la jumătatea lunii august a anului 2020. Ca şi în anii anteriori, Universitatea din Bucureşti reprezintă prima opţiune de studiu şi pentru un număr semnificativ de absolvenţi de licenţă. Astfel, o concurenţă semnificativă pentru programele de master s-a înregistrat la Facultatea de Administraţie şi Afaceri şi Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei – cu peste 3 candidaţi pe loc, dar şi la Facultatea de Matematică şi Informatică – cu peste 2 candidaţi pe loc”, se arată în comunicat.

Totodată, patru facultăţi ale UB organizează sesiune de admitere la master doar în luna septembrie, fiind vorba de Facultatea de Biologie, Facultatea de Drept, Facultatea de Geologie şi Geofizică, precum şi de Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”. 

Având în vedere situaţia actuală generată de evoluţia COVID-19, admiterea la programele de studii ale celor 19 facultăţi ale UB a fost adaptată. Majoritatea facultăţilor au oferit viitorilor studenţi şi masteranzi un proces online de înscriere şi de admitere.

De asemenea, ca şi în anii precedenţi, Universitatea din Bucureşti a pus la dispoziţia candidaţilor platforma online www.po.unibuc.ro unde aceştia au putut achita taxa de înscriere pentru concursul de admitere 2020.

Conform aceleiaşi surse, candidaţii care au ales să se înscrie online la concursul de admitere la una dintre cele 19 facultăţi ale Universităţii din Bucureşti au beneficiat de o reducere de 25% din taxa de înscriere.

Pentru candidaţii care au optat pentru înscrierea la sediile facultăţilor, UB a oferit cazare gratuită în perioada admiterii, în limita locurilor disponibile, pentru trei nopţi.

Universitatea din Bucureşti oferă 93 de programe de licenţă, 208 programe de masterat, 21 de programe de doctorat, dar şi numeroase programe de reconversie profesională şi de perfecţionare.

Candidaţii interesaţi să urmeze programe de licenţă, de master, dar şi de doctorat în cadrul Universităţii din Bucureşti sunt aşteptaţi la sesiunea din luna septembrie a admiterii din acest an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.