Aproape 300.000 de măşti de protecţie de tip FFP2 şi FFP3 sunt aduse, vineri, din Turcia, cu o aeronavă C-130 Hercules, materialele de protecţie fiind cumpărate de statul român.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Apărării Naţionale, o aeronavă C-130 Hercules aparţinând Forţelor Aeriene Române efectuează, vineri, un zbor pe ruta Bucureşti-Istanbul şi retur pentru a aduce în ţară aproximativ 21 de tone de materiale de protecţie.
 
"Materialele, constând în 145.000 de măşti de protecţie tip FFP2 şi aproximativ 150.000 tip FFP3, au fost achiziţionate de statul român, prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19", arată sursa citată.
 
Distribuirea echipamentelor de protecţie va fi realizată cu mijloace de transport aflate în dotarea IGSU, iar cu sprijinul inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă echipamentele vor fi alocate, în funcţie de nevoi, personalului medical din ţară şi echipajelor operative care acţionează în teren.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.