Aproape 200 de noi cazuri de rujeolă au fost înregistrate în ultima săptămână, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând la 12.991. Cele mai multe confirmări din ultimele zile, respectiv peste 150 de cazuri, au venit în judeţele Bacău, Buzău, Neamţ şi Galaţi, potrivit datelor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit CNSCBT, în ultima săptămână s-au înregistrat 192 de noi cazuri de rujeolă, în 14 judeţe şi în municipiul Bucureşti. 

Mai mult de un sfert dintre aceste cazuri, respectiv 53, s-au înregistrat în judeţul Bacău. Număr mare de îmbolnăviri s-a confirmat în ultima săptămână şi în judeţele Buzău (43), Neamţ (34)  şi Galaţi (23). În restul judeţelor au fost mai puţin de zece cazuri confirmate. 

Numărul total al îmbolnăvirilor de la debutul epidemiei în România a ajuns la 12.991, fiind înregistrate şi 52 de decese. 

12.446 dintre cei care s-au îmbolnăvit de rujeolă erau complet nevaccinaţi, 2.669 fiind copii mai mici de un an şi 4.487 pacienţi cu vârste cuprinse între 1 şi 4 ani. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.