Un număr de 139 de migranţi au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră, pe străzile din Timişoara, în numai o săptămână, în cadrul acţiunilor desfăşurate în sistem integrat pentru prevenirea migraţiei ilegale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În perioada 26.07.2021 – 30.07.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara în cooperare cu poliţişti din cadrul Inspectoratul de Poliţie a Judeţului Timiş, Serviciului pentru Imigrări Timiş, lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş şi ai Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara au desfăşurat zilnic acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Pe parcursul acţiunilor au fost identificate, în mai multe locaţii de pe raza municipiului Timişoara, 139 de cetăţeni străini. În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că aceştia sunt cetăţeni din Afganistan, Irak, Bangladesh, Camerun, Siria şi Eritrea cu vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani, majoritatea cu documente temporare de identitate pentru solicitanţii de azil, dar care nu îşi justificau prezenţa pe raza municipiului Timişoara”, se arată într-un comunicat de presă, de vineri, al Poliţiei de Frontieră.
   
După finalizarea verificărilor, solicitanţii de azil vor fi sprijiniţi pentru a se întoarce în Centrele Regionale de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil din ţară unde sunt cazaţi şi înregistraţi. 
 
”Aceste acţiuni desfăşurate în sistem integrat de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale pe raza municipiului Timişoara vor continua şi pe parcursul următoarelor zile”, anunţă Poliţia de Frontieră.
 
Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a atras atenţia, în repetate rânduri, că Timişoara se confruntă cu o reală problemă legată de numărul mare de migranţi de pe străzile oraşului. Ministerul de Interne a suplimentat forţele de ordine şi s-au făcut mai multe acţiuni de depistare a migranţilor şi de verificare a acestora, respectiv transferarea lr către centrele de cazare din ţară.
 
În luna aprilie, două grupuri de migranţi s-au confruntat pe o stradă din Timişoara, în apropierea Gării de Nord, soldată cu uciderea unui afagn şi rănirea altuia. Agresorul a fugit din ţară la scurt timp, dar a fost depistat în 17 iunie pe aeroportul din atena unde a fost reţinut, iar la începutul lunii iulie a fost adus sub escortă la Timişoara unde este cercetat pentru omor şi tentativă de omor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.