Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat, luni, lansarea “Comandamentului Sezon Estival 2023” şi a precizat că echipe alcătuite din 40 de inspectori, organizate în cinci serii succesive de câte două săptămâni, vor controla în această vară operatori economici din toate staţiunile de pe litoral.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
ANSVSA a anunţat, luni, printr-un comunicat de presă, că, la sediul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a lansat ”Comandamentul Sezon Estival 2023”.
 
“În cadrul Comandamentului vor acţiona echipe de control alcătuite din 40 de inspectori, organizate în cinci serii succesive de câte două săptămâni, pentru menţinerea dezideratului  «0 toxiinfecţii alimentare». Verificările vor fi realizate de medici veterinari, delegaţi din cadrul altor zece Direcţii Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) judeţene, care, în perioada cuprinsă între 26 iunie şi 3 septembrie, vor acţiona, alături de colegii din cadrul Serviciului de Control Oficial Siguranţa Alimentelor, Circumscripţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Oficiale din cadrul DSVSA Constanţa”, a transmis ANSVSA.
 
Sursa citată a precizat că activitatea de control se va desfăşura pe şase zone de interes turistic si agrement de pe litoralul Mării Negre, începând cu localitatea Vadu, până în localitatea Vama Veche, astfel: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Costineşti, incluzând Eforie Nord, Eforie Sud, Techirgiol şi Mangalia. 
 
“Echipele de control vor avea sprijinul autolaboratorului şi a Laboratorului sanitar veterinar si pentru siguranţa alimentelor DSVSA Constanţa. Se urmăreşte ca probele prelevate din materii prime, produse finite şi testele de sanitaţie să fie analizate în cel mai scurt timp. Zonele de agrement din judeţul Constanţa prezintă o dinamică aparte în perioada sezonului estival, caracterizată de înfiinţarea unui număr mare de unităţi de alimentaţie publică şi unităţi de vânzare cu amănuntul, cu caracter temporar”, se mai arată în comunicat. 
 
De asemenea, pe toată perioada desfăşurării activităţii Comandamentul Sezon Estival 2023, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor vor colabora şi vor acţiona împreună cu reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii de inspecţie şi control. 
 
“Activitatea Comandamentului Sezon Estival 20223 are scopul de a asigura, prin inspectorii oficiali, prin resurse logistice semnificative, evitarea apariţiei episoadelor de toxiinfecţii alimentare şi de a oferi un climat de siguranţă alimentară turiştilor aflaţi în vacanţă, pe litoralul Mării Negre. Inspectorii şi autolaboratorul îşi vor desfăşura activitatea conform unui program prestabilit dar, vor prelua şi vor verifica şi sesizările primite din partea cetăţenilor”, a mai precizat ANSVSA. 
 
În acest sens, ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786/577007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor.
 
Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.