Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a anunţat, marţi, că le-a solicitat furnizorilor de gaze naturale să informeze clienţii casnici că au dreptul să revină la furnizarea reglementată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autoritatea le cere furnizorilor să afişeze, în termen de maximum două zile, pe pagina principală a propriului site, la un loc vizibil, anunţul „clienţii casnici care şi-au exercitat dreptul de eligibilitate au dreptul să revină la furnizarea reglementată”.

În plus, ANRE solicită furnizorilor să pună ”la dispoziţia clienţilor casnici la care furnizarea gazelor naturale se efectuează în regim concurenţial, prin intermediul facturii şi/sau a documentelor anexate acesteia, informaţii cu privire la dreptul clienţilor casnici de a reveni la furnizare reglementată şi operatorul economic, titular al licenţei de furnizare, care are obligaţia să desfăşoare activitatea de furnizare reglementată la locul lor de consum”.

Totodată, autoritatea a anunţat funrizorii că, în cazul în care asigură şi furnizează gazele naturale în regim reglementat, au obligaţia de ”a pune la dispoziţie, prin intermediul facturii şi/sau a documentelor anexate acesteia, informaţii cu privire la preţul reglementat aprobat de către ANRE pentru clienţii casnici racordaţi la sistemul de distribuţie operat de dumneavoastră sau de către operatorul economic afiliat”.

În plus, la solicitarea clientului casnic care şi-a exercitat dreptul de eligibilitate, furnizorii trebuie să-l informeze cu privire la furnizorul care are obligaţia să desfăşoare activitatea de furnizare reglementată la locul lui de consum.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.