Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au închis temporar o firmă de catering din Piatra Neamţ, care este bănuită că ar fi sursa unui focar de toxiinfecţie alimentară în urma căruia mai mulţi elevi au ajuns la spital săptămâna trecută. Echipele de control au găsit pulpe de pui şi carne de vită congelate, fără elemente de identificare şi un rastel metalic pentru depozitarea legume cu urme de rugină.
Reprezentanţii ANPC au anunţat, luni, rezultatul controlului realizat la Iri & Gabhor SRL, firmă de catering din Piatra Neamţ.
”Au fost identificate materii prime neconforme: pulpe pui, carne vita şi untură vită congelate, fără elemente de identificare şi caracterizare; au fost identificate ustensile din lemn uzate - linguri, tocătoare, suport pentru grătar; a fost identificat un rastel metalic pentru depozitare legume cu urme de rugina şi pereţi neigienizaţi în camera de refrigerare”, au afirmat reprezentanţii ANPC.
Evenimente
19 iunie Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României
Ei au menţionat că firma de catering a fost închisă temporar până la remedierea deficienţelor şi a primit două amenzi în valoare totală de 50.000 de lei.
Potrivit presei locale, firma de catering este bănuită că ar fi sursa unui focar de toxiinfecţie alimentară. Astfel, săptămâna trecută 15 elevi au ajuns la spitalul din Piatra Neamţ cu simptone specifice unei toxiinfecţii alimentare, iar cinci dintre aceştia au fost internaţi, a anunţat neamt365.ro

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.