Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) arată că un deţinut de la Penitenciarul Gherla a vrut să evadeze încercând să perforeze, cu un obiect ascuţit improvizat, peretele camerei în care stătea. "Tentativa s-a concretizat într-o scobitură în peretele camerei, iar nu într-un tunel, aşa cum eronat s-a vehiculat în spaţiul public", precizează ANP, menţionând că o echipă a instituţiei a mers la Penitenciarul Gherla pentru a verifica modul în care s-a produs incidentul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit ANP, joi, la nivelul Penitenciarului Gherla, a fost înregistrată o tentativă de evadare, "eveniment prevenit şi gestionat cu operativitate de poliţiştii de penitenciare aflaţi în serviciu".

Astfel, angajaţii Penitenciarului Gherla au identificat o persoană condamnată care, prin utilizarea unui obiect ascuţit improvizat, a încercat perforarea peretelui camerei de deţinere.

"Subliniem faptul că tentativa s-a concretizat într-o scobitură în peretele camerei, iar nu într-un tunel, aşa cum eronat s-a vehiculat în spaţiul public", precizează ANP.

Conform sursei citate, în legătură cu fapta săvârşită, a fost sesizată Poliţia Municipiului Gherla, fiind, totodată, informat şi judecătorul de supraveghere a privării de libertate.

"Menţionăm că, în vederea stabilirii circumstanţelor producerii acestui incident, precum şi pentru identificarea şi eliminarea factorilor de risc asociaţi siguranţei deţinerii şi regimului penitenciar, o echipă constituită din specialişti de la nivelul aparatului central al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor s-a deplasat la Penitenciarul Gherla. În prezent, activitatea unităţii de detenţie se realizează în condiţii optime, starea de spirit în rândul persoanelor private de libertate fiind echilibrată", mai spun reprezentanţii ANP.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.