Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a anunţat că un proiect-pilot va fi realizat la Penitenciarul Ploieşti, în urma unui contract cu o firmă care oferă spaţii de cazare deţinuţilor cu regim deschis, dacă doresc să muncească în cadrul societăţii respective. Un demers similar ar putea să fie materializat la Penitenciarul Timişoara.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un demers pilot iniţiat conceptual în luna martie 2022, de actuala conducere a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, se va materializa începând cu data de 26.09.2022 la nivelul Penitenciarului Ploieşti. Demersul constă în relaţia contractuală dintre penitenciar şi un agent economic, cel din urmă fiind dispus să pună la dispoziţie spaţii de cazare pe cheltuiala proprie pentru persoanele private de libertate custodiate în regim deschis, care doresc să muncească în cadrul acestei firme”, a arătat ANP, vineri, într-un comunicat de presă.

Contractul este semnat pentru 40 de persoane private de libertate, cu posibilitatea de a suplimenta numărul până la 50.

Conform sursei citate, spaţiile de cazare sunt dotate corespunzător.

”Facem precizarea că un demers similar se află în stadii avansate de negociere şi operaţionalizare şi la nivelul Penitenciarului Timişoara, pentru un număr de 60 de persoane private de libertate. Cu acest prilej, a fost făcut apel către agenţii economici în căutare de forţă de muncă, pentru a lua în considerare şi colaborarea cu unităţile penitenciare, fiind o forţă de muncă sigură”, a adăugat sursa citată.

În sistemul penitenciar românesc există aproximativ 5.000 de persoane private de libertate apte şi disponibile pentru angrenarea în diverse activităţi productive.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.