Aproximativ 750 de deţinuţi protestează în 13 penitenciare din ţară, refuzând hrana, iar 10 dintre ei se află pe acoperişurile secţiilor de deţinere, anunţă, vineri, Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unei evaluări a ANP,  la ora 12.00, protestau 753 de deţinuţi, dintre care 10 se aflau pe acoperişurile penitenciarelor.

La Penitenciarul Iaşi, trei deţinuţi protestează pe acoperişul secţiei de deţinere, 231 deţinuţi au refuzat hrana, în timp ce la Penitenciarul Botoşani, şase deţinuţi se află pe acoperiş, iar 220 nu au acceptat să mănânce.

ANP precizează că în refuz de hrană mai sunt sunt, la Penitenciarul Oradea, şapte deţinuţi, la Penitenciarul Vaslui - 12, la Penitenciarul Bucureşti Jilava - trei, la Penitenciarul Tulcea - 172, la Penitenciarul Bistriţa - 47, la Penitenciarul Aiud - nouă, la Penitenciarul Bacău - 36, la  Penitenciarul Arad - unul, la Penitenciarul Târgu Mureş - cinci, iar la Penitenciarul Brăila, tot cinci.

La Penitenciarul Focşani, un deţinut protestează pe acoperişul secţiei de deţinere, nici un deţinut nu a refuzat hrana.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.