Joi şi vineri dimineaţă vor fi înregistrate cele mai scăzute temperaturi din această perioadă, până la -19 grade Celsius în Bucureşti, a declarat marţi meteorologul Gabriela Băncilă, care a mai precizat că în noaptea de marţi spre miercuri va ninge abundent, astfel că în Capitală se va depune un strat nou de zăpadă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit meteorologului, pe parcursul nopţii următoare se va menţine codul portocaliu de ger, vor fi intensificări ale vântului şi va ninge abundent, ceea ce va duce la depunerea unui nou strat de zăpadă, de aproximativ 10 centimetri. Miercuri, vântul va avea intensificări de 45 de kilometri pe oră şi va continua să ningă, iar stratul de zăpadă va ajunge, în medie, la 25-30 de centimetri.

De asemenea, a precizat meteorologul, temperatura maximă înregistrată miercuri va fi de -7 grade Celsius, însă din cauza vântului puternic, temperatura resimţită va fi de -20 de grade. Gabriela Băncilă a mai spus că în dimineţile de joi şi vineri vor fi înregistrate cele mai scăzute temperaturi din aceasă perioadă, de până la -19 grade.

„Joi şi vineri dimineaţă vor fi în Capitală şi în mare parte din ţară cele mai coborâte valori termice din tot acest interval, pentru că cerul va fi senin, nu va mai fi acoperit de nori. Vineri dimineaţă, temperatură minimă din Bucureşti va fi de -19 grade, chiar mai coborâte la periferie. La mijlocul acestor zile, temperatura nu va fi mai ridicată de -7 grade, în continuare vor fi valori termice apropiate de temperaturile extreme ale acestei perioade”, a subliniat Gabriela Băncilă.

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat, marţi, avertizările emise pentru această săptămână şi a precizat că va fi în continuare extrem de frig în întreaga ţară. În Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea se menţine codul portocaliu de frig, până în 1 martie, ora 10.00. Totodată, meteorologii anunţă că marţi, până la ora 14.00, este cod portocaliu de vreme rea în Constanţa, Tulcea, Ialomiţa, Călăraşi, iar miercuri, între orele 6.00 şi 20.00, fenomenele extreme se vor manifesta cu intensitate deosebită în judeţele Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Constanţa şi Tulcea, care vor fi sub cod portocaliu. Potrivit meteorologilor, se menţine avertizarea cod galben de frig în toată ţara, până joi, la ora 10.00. Şcolile sunt închise şi marţi, în Bucureşti şi în zece judeţe. A2 şi A4, 30 de drumuri naţionale şi 41 de drumuri judeţene sunt închise din cauza vremii nefavorabile. De asemenea, a fost perturbat traficul feroviar, cel aerian şi cel naval din cauza zăpezii şi a viscolului, aproximativ 6% dintre cele 1.200 de trenuri care circulă zilnic fiind anulate din cauza condiţiilor meteorologice, dar nu sunt linii închise sau trenuri blocate, au anunţat reprezentanţii CFR Călători. Mai multe trenuri care ar fi trebuit să ajungă marţi dimineaţă în Gara de Nord din Capitală au întârzieri de până la 145 de minute.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.