Meteorologii au actualizat, luni, avertizările de vânt puternic şi au redus numărul judeţelor care se află sub cod portocaliu şi cod galben . De asemenea, a fost prelungit codul galben de vânt puternic, până la ora 23.00, în Moldova şi sud-estul Transilvaniei. Restul judeţelor sunt sub cod galben, cod portocaliu sau cod roşu, până la ora 18.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit meteorologilor, este cod galben, până la ora 18.00, în sudul, centrul şi nord-vestul ţării, cu viteze în general de 55...70 km/h.

Până la ora 18.00, se cod portocalu în zona montană, la altitudini în general de peste 1500 m.

Vântul va avea intensificări susţinute, cu rafale de peste 110...130 km/h,spulberând zăpada şi diminuând semnificativ vizibilitatea.

”Local în Transilvania, nordul Dobrogei, sudul Olteniei şi sud-vestul Munteniei, vântul va avea intensificări susţinute cu viteze de 80...95 km/h, iar în Moldova, temporar cu peste 90...100 km/h”, a transmis ANM

De asemenea, până la ora 18.00, este cod roşu în Carpaţii Meridionali şi de Curbură.

Vântul va sufla tare, cu viteze de peste 140...180 km/h, spulberând puternic zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii spre zero.

În  plus, meteorologii au prelungit codul galben. Până la ora 23.00, vântul va mai avea intensificări temporare în Moldova şi în sud-estul Transilvaniei, cu viteze în general de 55-70 de km la oră.

”În zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură vor mai fi rafale de peste 80-100 de km la oră”, a transmis ANM.

Restul judeţelor sunt, până luni, la ora 18.00, sub incidenţa unor avertizări cog galben, cod portocaliu sau cod roşu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.