Ministrul Educaţiei, Monica Cristina Anisie, a declarat, la deschiderea "Forumului Naţional Anti-Bullying", că prin "excelentele contribuţii" ale sectorului neguvernamental au fost semnalate manifestările acestui fenomen, fiind propuse soluţii şi bune practici. "Este nevoie să recunoaştem importanţa mediului educaţional de învăţare pentru elevi, a unui mediu de învăţare fără etichete, care să nu inspire frică", a spus Anisie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Cristina Anisie, a participat, miercuri, la deschiderea "Forumului Naţional Anti-Bullying", organizat de Asociaţia "Telefonul copilului", se arată într-un comunicat al MEC.

"Apreciez excelentele contribuţii ale sectorului neguvernamental, prin intermediul cărora, de aproape 20 de ani, au fost semnalate manifestările acestui fenomen. În acelaşi context, au fost propuse soluţii şi bune practici. Sperăm să le extindem, cu sprijinul tuturor, la nivel naţional, în fiecare şcoală. Este nevoie să recunoaştem importanţa mediului educaţional de învăţare pentru elevi, a unui mediu de învăţare fără etichete, care să nu inspire frică", a declarat ministrul Educaţiei şi Cercetării, citat în comunicat.

Monica Anisie a mai declarat că, în acest moment, Ministerul Educaţiei şi Cercetării are în lucru Normele metodologice pentru aplicarea Legii antibullying, recent promulgată de preşedintele României. La elaborarea acestor norme va contribui, printr-o activitate transparentă, solidară şi voluntară, grupul de lucru care urmează a fi constituit în urma apelului lansat recent de minister.

"Forumul Naţional Anti-Bullying", care are loc la Bucureşti, între 11 şi 13 decembrie, este primul eveniment din România dedicat dezbaterilor privind politicile publice pentru combaterea acestui fenomen în rândul copiilor. Evenimentul reuneşte reprezentanţi şi experţi ai autorităţilor şi instituţiilor relevante din domeniul educaţiei, partenerilor sociali, partenerilor sociali din sistemul educaţional preuniversitar, organizaţiilor neguvernamentale, asociaţiilor elevilor, precum şi experţi străini - specialişti în prevenirea şi combaterea bullying-ului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.