Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, spune că este exclusă posibilitatea ca anul şcolar să fie îngheţat. "În orice situaţie, chiar şi în scenariile cele mai sumbre, în orice situaţie noi vom încheia anul şcolar 2019-2020", declară ministrul, care precizează că elevii care nu au deja cele două note necesare încheierii mediilor pentru semestrul al doilea vor primi aceste note după reluarea cursurilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"În orice situaţie, chiar şi în scenariile cele mai sumbre, în orice situaţie noi vom încheia anul şcolar 2019-2020”, a afirmat Monica Anisie într-un interviu acordat marţi Digi 24. 
 
Aceasta a precizat că, dacă există decalaje între cunoştinţele acumulate de elevi în perioada în care se fac cursuri de acasă, Ministerul Educaţiei va avea în vedere pentru anul şcolar următor "un set de recomandări pentru profesori în aşa fel încât să fie o perioadă de recapitulare pentru ceea ce nu s-a studiat în această perioadă”. 
 
Ministrul Educaţiei a făcut clarificări cu privire la felul în care se vor încheia mediile pentru al doilea semestru, spunând că elevii care nu au două note la fiecare materie de studiu pot obţine cele două note când se reiau cursurile.
 
În ceea ce priveşte viitorul salariaţilor din sistemul de învăţământ, ministrul Educaţiei a precizat că salariile acestora nu vor fi afectate.
 
"În această perioadă de pandemie am spus clar că salariile profesorilor se plătesc în continuare, aşa cum a fost şi până acum”, a susţinut Anisie.
 
Ea a anunţat că examenul de admitere la facultate va fi organizat după cel de bacalaureat, iar examenele de licenţă, după încheierea anului universitar. 
 
Monica Anisie a menţionat că a discutat cu omologii săi din ţări ale Uniunii Europene despre admiterea la facultate a tinerilor români care vor să aplice pentru universităţii din străinătate, din Uniunea Europeană.
 
"Vom găsi soluţiile împreună în aşa fel încât accesul la educaţie la universităţi din străinătate să fie şi pentru absolvenţii de clasa a XII-a din România”, a afirmat Monica Anisie.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.