Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat faptul că Mihai Simona se află în stare de incompatibilitate, începând cu data de 25 februarie 2016, întrucât deţine simultan funcţia de preşedinte - director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Prahova şi pe cea de şef Serviciu Control în cadrul aceleiaşi instituţii. În plus, în calitate de director a semnat propria numire în funcţia de şef serviciu, fiind, astfel, în conflict de interese

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit ANI, Mihai Simona se află în stare de incompatibilitate, începând cu data de 25 februarie 2016, întrucât deţine simultan funcţia de preşedinte - director general al CJAS Prahova pe cea de şef Serviciu Control în cadrul aceleiaşi instituţii.

Totodată, în calitate de preşedinte - director general a semnat o Decizie privind numirea sa în funcţia publică de conducere Şef Serviciu Control, iar anterior semnării acestei decizii a fost implicată în întregul proces de organizare a concursului de recrutare.

Concursul a avut loc în data de 23 februarie, iar Mihai Simona, în calitatea de director, a semnat mai multe documente ce au stat la baza organizării examenului.

Potrtivit ANI, astfel directorul CJAS Prahova a încălcat dispoziţiile legale potrivit cărora ”calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu exercitarea oricărei alte funcţii publice sau calităţi decât cea în care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publică”, dar şi cele potrivit cărora ”funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice”.

”Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. MIHAI SIMONA a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare”, anunţă ANI.

Potrivit ANI, conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară, iar persoana faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.