Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, anunţă că anul acesta va creşte prezenţa militarilor străini în România, în urma unor discuţii pe care le-a avut cu oficiali din Slovenia, Italia şi Spania. Ministrul precizează că, pe de altă parte, România a crescut prezenţa militară în străinătate, în zone precum Kosovo sau Bosnia Herţegovina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Din punctul de vedere al prezenţei militare, pe lângă militarii americani pe care îi avem la Mihail Kogălniceanu, avem la Cincu militari din Franţa, avem 1.700 împreună cu militari din Luxemburg, din Belgia şi din Olanda, dar avem şi militari în sudul ţării. Din discuţiile pe care le-am avut cu parteneri, cu omologi de-ai mei, mă aştept ca la jumătatea anului (...) să avem o prezenţă militară şi din partea Sloveniei, din discuţiile pe care le-am avut cu ministrul Apărării din Italia sper că avem 200 de militari italieni, pentru că noi am avut militarii italieni care au asigurat serviciul de poliţie aeriană într-o manieră impecabilă şi ne dorim prezenţa lor aici. Totodată, Spania va contribui şi ea cu militari pe teritoriul nostru”, a afirmat Angel Tîlvăr, marţi seară, la Antena 3.
 
Pe de altă parte, ministrul a precizat că România a crescut prezenţa militară în Kosovo cu 134 de militari, dar şi în Bosnia Herţegovina, unde sunt dislocaţi peste 400 de militari români. Începând de anul viitor, România va prelua conducerea misiunii din Bosnia Herţegovina.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.