O primă rundă de negocieri a avut loc joi între angajaţii Termocentralei Mintia, care au declanşat un protest spontan, şi conducerea Complexului Energetic Hunedoara, însă energeticienii spun că vor continua protestul, în timp ce colegii lor care asigură permanenţa, deşi au lucrat şi în schimbul de noapte, au solicitat un echipaj medical, fiind epuizaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit liderilor de sindicat de la Termocentrala Mintia, din judeţul Hunedoara, o primă rundă de negocieri între angajaţii termocentralei care au declanşat, joi dimineaţă, un protest spontan şi conducerea CEH a avut loc şi s-a finalizat cu promisiunea celor din conducere că vor constitui o comisie care să analizeze solicitările salariaţilor.

Cei aproximativ o sută de salariaţi ai termocentralei Mintia au anunţat că vor continua protestul.

Totodată, angajaţii care asigură permanenţa, deşi au muncit şi noaptea trecută au spus că sunt epuizaţi fizic şi psihic şi au solicitat prezenţa unui echipaj medical. Aceştia se află la muncă de miercuri seară, de la ora 23.00.

Joi dimineaţă, aproximativ o sută de angajaţi de la Termocentrala Mintia au declanşat un protest spontan, nemulţumiţi că nu au echipamente de protecţie şi că membrii Consiliului de Administraţie şi-au mărit indemnizaţiile şi salariul directorului general, fără să majoreze şi salariile oamenilor.

La jumătatea lunii mai, la Termocentrala Mintia a avut loc un protest similar. Atunci, un angajat a stat cinci ore în greva foamei. Oamenii au încetat protestul după ce a fost constituită o comisie care să le analizeze solicitările.

Termocentrala Mintia este parte a Complexului Energetic Hunedoara, alături de termocentrala Paroşeni şi minele Lonea, Livezeni, Lupeni şi Vulcan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.