Angajaţii Şantierului Naval "Damen" din Galaţi au renunţat, joi, la acţiunea de protest declanşată cu două zile în urmă, după ce reprezentanţii salariaţilor şi cei ai companiei au ajuns la o înţelegere, în urma unei noi runde de negocieri, în privinţa majorării salariilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Surse din cadrul Şantierului Naval "Damen" Galaţi au declarat, joi, pentru News.ro că acţiunea de protest declanşată de către salariaţi în urmă cu două zile s-a încheiat.

Aceleaşi surse au precizat că joi a avut loc o nouă rundă de negocieri după cea de miercuri, care eşuase, în urma căreia reprezentanţiii salariaţilor şi cei ai administraţiei au ajuns la o înţelegere în ceea ce priveşte revendicările salariale ale angajaţilor.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, conducerea companiei nu a transmis nicio informare privind nivelul majorării salariale, precizând că ar urma să facă un anunţ în acest sens în cursul zilei de joi.

Câteva sute de angajaţi ai Şantierului Naval "Damen" din Galaţi au declanşat, marţi, un protest spontan, muncitorii afirmând că sunt nemulţumiţi de nivelul salariilor, dar şi de condiţiile de muncă.

Acţiunea de protest a continuat şi miercuri, după ce negocierile cu reprezentanţii companiei au eşuat, iar câteva sute de angajaţi s-au adunat în faţa sediului administrativ al companiei, nemulţumiţi de nivelul salariilor.

Potrivit unor surse din cadrul companiei, miercuri, preşedintele Consiliului de Administraţie al ”Damen”, Bert Jan ter Riet, a invitat la negocieri o delegaţie formată din zece reprezentanţi ai salariaţilor, însă nu s-a ajuns la nicio înţelegere. De altfel, printre reprezentanţii salariaţilor care au mers la negocieri nu s-ar fi aflat niciun lider de sindicat, după ce încă de marţi muncitorii au refuzat să mai fie reprezentanţi de către sindicatul constituit în unitate, astfel că protestul a continuat şi în ziua respectivă.

În Şantierul Naval ”Damen” din Galaţi lucrează aproximativ 2.000 de persoane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.