Angajaţii Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) vor ieşi zilnic în stradă, până în 30 mai, pentru a cere sprijin Guvernului în vederea ridicării popririi de 100 la sută impusă de Electrocentrale Bucureşti (ELCEN).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sindicatul Liber Independent din RADET Bucureşti informează că aproximativ 200 de membri vor picheta, zilnic, între orele 12.00 şi 14.00, Guvernul României (în fata Muzeului Antipa), pentru a cere soluţionarea situaţiei grave generată de poprirea de 100 la sută impusă de către ELCEN pe conturile regiei.

"Nerezolvarea acestei situaţii devine catastrofală pentru cetăţenii Bucureştiului. Menţinerea popririi de 100 la sută pe conturile RADET lasă regia fără cea mai mică rezervă de bani, blocând toate activităţile necesare reparaţiilor în sistem, inclusiv cele de intervenţii la avariile care se produc zilnic. Am acţionat pe toate planurile. Am avut întâlniri cu toţi reprezentanţii instituţiilor implicate în această situaţie, mai puţin cu ministrul Energiei, care nu vrea să audă de pichetările sindicaliştilor şi nici de motivul acestora”, precizează liderul de sindicat Ioana Stoica.

Sindicaliştii spun că au dorit să organizeze acţiunile de protest în faţa Ministerului Energiei, însă, din motive tehnice, Comisia de autorizare a evenimentelor şi acţiunilor cetăţeneşti le-a respins solicitarea.

“RADET este determinată să lupte pe toate planurile. Astfel, avem şi acţiuni în instanţă ce contestă modalitatea de stabilire a preţurilor pentru energie electrică şi termică în centralele de cogenerare de înaltă eficienţă, modalitate ce favorizează energia electrică. Nu ne vom opri până când nu se va înţelege că RADET trebuie privită dincolo de interesele politice şi că este un serviciu vital locuitorilor unei capitale europene", a mai arătat Stoica.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.