Aproximativ 200 de membri ai sindicatului Exploatare Preparare Uraniu din cadrul Companiei Naţionale a Uraniului (CNU) protestează, joi, în Piaţa Victoriei din Capitală, faţă de de neacordarea salariilor şi a tranşei a doua din ajutorul pentru salvarea CNU, şase dintre ei aflându-se în greva foamei, anunţă Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel Alfa”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În faţa situaţiei disperate în care se află salariaţii Companiei Naţionale a Uraniului (CNU), care nu şi-au primit salariile de două luni jumătate, în ciuda repetatelor promisiuni guvernamentale de deblocare a situaţiei, şase dintre membrii de sindicat au decis să intre în greva foamei", precizează reprezentanţii Cartel Alfa.

Ei mai spun că, între timp, cei 774 de salariaţi ai CNU au oprit lucrul.

CNS “Cartel ALFA” solicită Guvernului să deblocheze fondurile pentru plata salariilor şi să adopte măsurile necesare pentru ca activitatea CNU să poată continua.

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a declarat recent, într-un interviu acordat News.ro, că a fost făcută o analiză foarte serioasă privind Compania Naţională a Uraniului, unde problemele sunt destul de delicate.

"Anul trecut, pentru CNU s-a aprobat un ajutor de salvare, în două tranşe, prima tranşă a fost acordată anul trecut, iar acum avem discuţii avansate şi încercăm să acordăm în această lună şi a doua tranşă, ca să putem debloca situaţia de acolo”, a spus Toma Petcu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.