Un angajat al Tribunalului Sibiu a fost diagnosticat cu COVID-19, iar colegii care au intrat în contact direct cu acesta au rămas în izolare la domiciliu. Activitatea instituţiei nu este afectată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Azi, 28 octombrie 2020, un angajat al Tribunalului Sibiu a fost confirmat pozitiv la testul pentru COVID-19 în urma prezentării la unitatea medicală în vederea testării. A fost declanşată ancheta epidemiologică urmând să fie aplicate în continuare măsurile recomandate de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu", au informat reprezentanţii Tribunalului Sibiu.

Aceştia au menţionat că, până în prezent, niciun alt angajat al instanţei nu a manifestat simptome de îmbolnăvire, iar colegii contacţi direcţi aflaţi în activitate şi cu cel mai mare risc de infectare au rămas în autoizolare la domiciliu, fiind înlocuiţi de alţi colegi prin metoda rotaţiei personalului. Astfel, activitatea Tribunalului Sibiu continuă fără a fi afectat programul de lucru al compartimentelor administrative sau activitatea de judecată, care se desfăşoară conform programării anunţate.

"Precizăm pe această cale că respectarea cu stricteţe a măsurilor de protecţie şi prevenire a infectării cu coronavirus (COVID-19) anunţate public de către Tribunalul Sibiu, care depinde în mare măsură şi de conduita responsabilă a publicului din instanţe, ne va permite să trecem împreună cu bine peste această perioadă", a arătat sursa citată.

Reprezentanţii instanţei recomandă oamenilor să evite să se prezinte la sediul instituţiei dacă nu este absolut necesar şi să limiteze perioada petrecută în instituţie, să folosească exclusiv mijloacele electronice de comunicare cu instanţa, de transmitere a documentelor şi de informare, să utilizeze aplicaţia informatică Dosar electronic pentru informare sau studierea dosarului şi limitarea deplasării fizice la Arhiva instanţei sau la celelalte compartimente publice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.