Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a primit anul trecut o contestaţie faţă de decizia din 8 decembrie prin care Laura Codruţa Kovesi nu a plagiat, comisia de contestaţii urmând să analizeze raportul, aşa cum s-a procedat de fiecare dată în astfel de situaţii, a declarat, pentru News.ro, preşedintele interimar al CNATDCU, academicianul Marius Andruh.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Procedura va fi aceeaşi ca şi la celelalte contestaţii. Adică, se numeşte o comisie care să răspundă contestaţiei, o comisie diferită de aceea care a făcut analiza iniţială, cum s-a procedat de fiecare dată. Comisia de contestaţii va fi supusă aprobării Consiliul General al CNATDCU. Consiliul General trebuie sa fie de acord sau nu cu această comisie. Apoi, după ce comisia va fi validată analizează raportul şi elaborează răspunsul. Decizia comisiei de contestaţie va fi supusă din nou votului Consiliul General", a precizat preşedintele interimar al CNATDCU,  Marius Andruh.

Contestaţia a fost făcută de Grupul de Investigaţii Politice, al cărui preşedinte este Mugur Ciuvică, a mai precizat Andruh.

Consiliul General al CNATDCU a decis în 8 decembrie că Laura Codruţa Kovesi nu a plagiat în lucrarea sa "Combaterea crimei organizate prin dispoziţii de drept penal", şi în acest context s-a propus menţinerea  titlului de doctor.

Comisia de lucru a identificat nereguli de citare în 4 la sută din teză, dar a apreciat că retragerea titlului ar fi o sancţiune excesivă şi a recomandat menţinerea titlului de doctor.

Anterior, Universitatea de Vest Timişoara a apreciat, după analiza sesizării de plagiat făcute de Mugur Ciuvică în privinţa tezei de doctorat a Laurei Kovesi, că 564 de rânduri din cele 4.705 rânduri sesizate sunt similare cu alte surse, ceea ce, la nivelul întregii lucrări, reprezintă un grad de similaritate de 4,9 la sută.

Pe 30 septembrie 2016, şefa DNA preciza că teza sa de doctorat conţine 444 de pagini şi 442 de note de subsol şi că lucrarea a implicat studiul a 286 de surse bibliografice, dintre care 103 tratate, cursuri şi monografii, 71 de articole publicate în articole de specialitate, 27 de surse de legislaţie naţională, 20 de surse de legislaţie internaţională şi 65 de surse online (site-uri).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.