Liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, a anunţat că legea iniţiată de el şi de colegii săi, Radu Moisin şi Ioan Cupşa, şi care rezolvă numeroasele situaţii în care cei amendaţi contravenţional nu plăteau, a fost adoptată de Parlament şi urmează a fi promulgată. „Un alt efect benefic este faptul că fiind executate sancţiunile contravenţionale (amenzile fiind formal venituri la bugetul local al comunei, oraşului), nu mai sunt afectate nici bugetele comunelor sau micilor oraşe”, a mai precizat liberalul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Legea iniţiată împreună cu colegii deputat PNL Radu Moisin şi deputat PNL Ioan Cupşa, care rezolvă numeroasele situaţii în care cei amendaţi contravenţional nu plăteau, a fost adoptată de Parlament şi urmează a fi promulgată. Realitatea ne-a demonstrat că multe persoane nu doar că nu plăteau niciodată amenzile, dar nu respectau nici hotărârile definitive ale instanţelor judecătoreşti care transformau sancţiunea amenzii în prestarea unei activităţi în folosul comunităţii şi astfel se sustrăgeau tuturor urmărilor legale pe care ar fi trebuit să le suporte”, a scris Gabriel Andronache, vineri, pe Facebook.
 
El a explicat şi prevederile actului normativ.
 
„Cei care încalcă legea prin săvârşirea de contravenţii se vor gândi de două ori înainte de a o mai face deoarece pedepsele sunt efective: - fie plăteşti amenda aplicată pentru încălcarea legii, - ori, dacă nu plăteşti=munceşti în folosul colectivităţii; - dacă nici nu plăteşti şi nici nu munceşti în folosul colectivităţii pentru că nu doreşti=suporţi o pedeapsă penală! Sancţiunea este efectivă, prevenţia funcţionează ceva mai bine, deci mai puţine fapte antisociale!”, a completat Andronache.
 
Acesta a adăugat că vor fi şi alte efecte benefice ale acestei legi.
 
„Un alt efect benefic este faptul că fiind executate sancţiunile contravenţionale (amenzile fiind formal venituri la bugetul local al comunei, oraşului), nu mai sunt afectate nici bugetele comunelor sau micilor oraşe. Aceste amenzi parte a bugetelor locale, care apar ca venituri nerealizate, afectau serios ,,gradul de încasare” pentru micile unităţi administrativ-teritoriale şi ca o consecinţă nu li se mai alocau de la bugetul de stat sume de bani atât de necesare pentru funcţionarea şi dezvoltarea comunităţilor locale”, a conchis liderul deputaţilor PNL.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.