Vicepreşedintele Comitetului de coordonare a vaccinării, Andrei Baciu, afirmă, luni, că România se află pe locul 14 în topul vaccinărilor împotriva COVID-19, la nivel global, iar vaccinarea împotriva noului Coronavirus este cea mai amplă campanie de vaccinare din istorie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Andrei Baciu a postat, luni, un mesaj pe Facebook, în care afirmă că România se află pe locul 14 în topul vaccinărilor împotriva COVID-19, la nivel global. 
 
”Vaccinarea împotriva noului Coronavirus este cea mai amplă campanie de vaccinare din istorie. Mai mult de 131 de milioane de doze de vaccin au fost administrate în 73 de state, conform celor mai recente estimări făcute de Bloomberg, fiind utilizate 4,69 de milioane de doze pe zi la nivel global”, a scris Baciu. 
 
Potrivit acestuia, în S.U.A, cifra celor care au beneficiat de vaccin a depăşit numărul celor infectaţi de la începutul pandemiei. 
 
”Până acum, au fost administrate 42 de milioane de doze de vaccin în statele americane şi numai în ultima săptămână cu o frecvenţă de 1,46 milioane de doze administrate pe zi”, a mai scris Baciu. 
 
În România, până duminică seară, au fost vaccinate 656.177, campania de vaccinare începând în 27 decembrie pentru cadrele medicale şi 15 februarie pentru etapa a doua. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.