Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a declanşat, vineri, o anchetă epidemiologică la o creşă din municipiul Vaslui, după ce patru copii cu vârste de până la trei ani au fost internaţi în spital cu rotavirus, o infecţie la nivelul intestinelor. Autorităţile refuză să declare focar de boală până la finalizarea cercetărilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Patru copii cu vârste de până la trei ani, de la o creşă din municipiul Vaslui, au fost internaţi în ultima săptămână la Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui cu diagnosticul de rotavirus, o infecţie la nivelul intestinelor, care se manifestă cu dureri abdominale, febră, vărsături şi diaree.

În consecinţă, autorităţile sanitare vasluiene au decis să declanşeze o anchetă epidemiologică în urma căreia să stabilească o posibilă cauză a apariţiei unui număr relativ mare de cazuri de boală într-un interval scurt de timp, având în vedere că toate au apărut în aceeaşi colectivitate.

”Toţi cei patru copii prezintă formă medie de boală şi sunt izolaţi pentru tratament în Secţia de Infecţioase a spitalului din Vaslui. Ancheta epidemiologică este în desfăşurare, iar medicul specialist al instituţiei nu a declarat focar de boală, urmând ca acest aspect să se decidă la finalizarea verificărilor la creşă. Până atunci, s-a dispus efectuarea unor activităţi de deratizare în unitate, specifice în astfel de situaţii”, a declarat, vineri, pentru News.ro directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada.

Pe lângă cele patru cazuri de la creşa din Vaslui, mai există trei copii din mediul rural internaţi în spital cu rotavirus. Două din cazuri provin din localitatea Vutcani, însă fără legătură între ele, susţin reprezentanţii DSP, şi unul din satul Văleni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.