Poliţiştii, jandarmii şi poliţiştii locali au dat, în urma unei acţiuni vizând respectarea măsurilor de prevenire şi combatere a răspândirii COVID-19 desfăşurate în noapte de luni spre marţi, 1.150 de amenzi, în valoare de peste 300.000 de lei. Majoritatea sancţiunilor au fost pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Noaptea trecută, în intervalul orar 23.00 - 05.00, poliţiştii din întreaga ţară au acţionat, alături de jandarmi şi poliţişti locali, pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de prevenire şi combatere a răspândirii COVID-19. Pe parcursul acţiunii, poliţiştii şi poliţiştii locali au depistat 1.132 de persoane care nu au respectat interdicţiile privind deplasarea", a transmis, marţi, Poliţia Română.
 
Astfel, au fost date 1.150 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 301.000 de lei, pentru neregulile constatate.
 
Dintre acestea, 1.132 au fost pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea sau libera circulaţie, în valoare de 272.000 de lei.  
 
Poliţia aminteşte că, în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare, în toate localităţile se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în intervalul orar 23.00 - 05.00, cu următoarele excepţii motivate de:
 
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;
b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;
c) deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.
 
Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator ori o declaraţie pe propria răspundere.
 
Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată.
 
Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.